Zandhappen in Nazca
Door: Inge & Peter
Blijf op de hoogte en volg Inge & Peter
27 Oktober 2009 | Peru, Nazca
Kortom, dit viel nogal tegen.
´s Middags gingen we echter om 3 uur met de sandbuggy de woestijn in en dat werd een geweldige spetterende afsluiting van onze vakantie.
Eerst een stukkie over de weg de stad uit en vervolgens volle vaart over de zand-, stenen- en kuielenweggetjes de woestijn in. We scheurden er op los en het was echt geweldig. Halverwege even 1 minuut cultuur opsnuiven bij één of andere tempel uit vroegere tijden en weer vlot verder.
Daarna kamen we uit op een plek waar de skeletten gewoon her en der verspreid lagen. Dat was toch wel een heel apart gezicht.
Hierna scheurden we verder richting de zandduinen om te gaan sandboarden. De rit er naartoe was al geweldig en eenmaal op de hoogste duin aangekomen zou het gaan gebeuren.
We kregen beiden een oud afgeragd board, een stukkie kaars voor de wax, uitleg hoe of wat en gaan met die banaan.
Eerst viel het niet mee om overeind te blijven, maar uiteindelijk is het ons dan toch gelukt. Zelfs Inge, die echt voor de allereerste keer op een board stond, kwam uiteindelijk een stuk op het board naar beneden.
Ook een paar keer gewoon lichend op de buik naar beneden, maar ook dat was geweldig.
Enig nadeel aan dit geheel: je zat van onder tot boven onder het zand. Maar vooral aan Hans willen wij beiden even melden: dit MOET je eens in je leven gedaan hebben!
Na dit feest weer terug richting Nazca voor een meer dan nodige heerlijke warme douche.
We hebben een filmpje gemaakt van ons idee over deze TOP vakantie, die hierbij geplaatst is. Helaas kan je slechts filmpjes plaatsen van 1 minuut en de onze was dus het dubbele. Misschien prberen we nog om de andere helft er ook op`te krijgen, hoewel ik nog geen idee heb hoe ik dat moet doen.
Hoe dan ook, de foto´s van het zandfestijd plaatsen we morgen bij dit verhaaltje.
Tot sinas,
Inge & Peter (Red Devil)
27 Oktober 2009 - 15:27
Sonja:
Klinkt super allemaal. Zo te lezen hebben jullie een geweldige reis gehad (met uitzondering van de spuit sessies ;) ).
Geniet er nog even van zolang het duurt.
groetjes Sonja -
27 Oktober 2009 - 17:35
Kunne:
geweldige foto's, maar aan de verhalen is het echt een survival-vakantie geweest. genieten en "hoe overleef ik dit". fijne dagen nog en een prettige reis terug. Hou de mutsen maar op.
groetjes -
27 Oktober 2009 - 17:54
Olga:
He Inge en Peter! De laatste daagjes alweer..wat een avonturen beleven jullie zeg!!Erg leuk om allemaal te lezen. Geniet nog maar lekker even van het mooie Peru.
Tot gauw!lfs en groetjes Olga -
27 Oktober 2009 - 18:04
Hans:
Moet dat dan maar een keer doen maar waar? terschelling?
Het klinkt naar het einde van deze vacantie een super reis te zijn geweest, lekkerr sportief en om de beurt ziek! Kom nou maar snel weer terug dan wisselen we elkaar af. O ja we hebben de laatste wedstrijd verloren met 5-2 tegen hoerenveen. Ik heb niet meegedaan mijn elleboog is ontstoken. Alvas een goeie reis terug... later
29 Oktober 2009 - 08:22
Mama San.:
Hoi Inge en Peter,
Prachtige reis! Nu zitten jullie in het vliegtuig en ik tel de uurtjes totdie kist van mij de lucht in gaat. En dan weer ons vertrouwde Fryslan. We hebben deze winter genoeg te doen qua bijpraten over de vakanties. Goede vlucht en tot bijpraten over de vakanties. Goede vlucht en tot ....Anne-Marie.