Dag 1 en 2 safari, Arusha NP en Tarangire NP - Reisverslag uit Kilimani, Tanzania van Inge & Peter - WaarBenJij.nu Dag 1 en 2 safari, Arusha NP en Tarangire NP - Reisverslag uit Kilimani, Tanzania van Inge & Peter - WaarBenJij.nu

Dag 1 en 2 safari, Arusha NP en Tarangire NP

Door: Peter & Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge & Peter

08 Maart 2014 | Tanzania, Kilimani

Dag 1 op Safari naar Arusha National park
Gister een rustdag gehad en weer een beetje bijgekomen van de pijntjes en naweeën van de klim.....de één heeft last van de kuiten, de andere last van de voeten en alle drie een dikke onderlip die helemaal verbrand is door de zon en sneeuw bovenop de kili. Net of we alle drie een mislukte botoxbehandeling hebben gehad... Haha!!!!

Maar goed, om half 9 werden we opgehaald door Nico onze gids/chauffeur om vervolgens op safari te gaan.
Nico zei dat we vandaag giraffes, zebra's, buffels, blue monkey's, colobusmonkey's, gnoes, bavianen en nog veel meer dieren tegen zouden komen. Dieren spotten kan hij als de beste, en wat weet hij veel te vertellen over de flora en fauna hier. The Big five nog niet gezien, maar dat komt morgen en overmorgen misschien. Valt niet veel meer over te zeggen, de foto's spreken voor zich.

Onderweg naar ons nieuwe onderkomen, Maramboi lodge reden we door een gebied waar de Maasai leven. Overal zag je kleine dorpjes van soms maar 2 of 4 hutjes. Er graasden grote kuddes koeien en geiten die gedreven werden door Maasai kinderen. We kwamen ook langs een markt waar complete dorpen waren uitgerukt waar veel handel werd gedreven. Het was daar drukker dan in de Kalverstraat op zaterdagmiddag! Toen we moesten stoppen voor één of andere controle, werden we belaagd met vrouwen die ons meloenen wilden verkopen. Het was een enerverende rit.

De Maramboi lodge is een prachtige plek midden in een savanne, aan een meer. Erg sfeervol voor een lodge in zo'n prachtig natuurgebied. Er is een zwembad en alles ziet er even luxe en decadent uit. De zebra's, gnoes en Pumba's lopen hier op 4 meter afstand van je huisje rond. Bij elk huisje staat een bewaker, die je 's avonds van en naar je huisje brengt. Ze hebben een speer bij zich, zodat ze bij gevaar ons en zichzelf kunnen verdedigen en beschermen.

Dag 2 Safari Tarangire National Park
Onze chauffeur Nico haalde ons weer op om deze keer een stukkie groter park te doorcrossen, namelijk het Tarangire Park. Met een beetje geluk kunnen we hier ook een leeuw spotten, hoewel de kans niet heel groot zou zijn.
Omdat er een dag eerder wel leeuwen waren gezien koos Nico voor een route door little Serengiti. Oftewel een kaal en vlak terrein. Zebra's, gazellen en wilde zwijnen in overvloed, maar dat was het dan ook. Beetje teleurstellend eerlijk gezegd.

Dan maar naar de rivier waar de olifanten komen. En toen wij met z'n drietjes ons stonden te vergapen aan alle olifanten daar, kwam daar de vreugdekreet van Nico die een stuk verderop een leeuwin had gespot. Ze stak nauwelijks met haar kop boven het gras uit, maar de haviksogen van Nico hadden het alweer gezien. Wat een prachtig dier.

Het werd nog veel mooier toen ze opstond en dichterbij op een heuvel ging liggen. Tijd voor mooie foto's dus. Deze werden alleen maar mooier en mooier toen ze nog meer onze kant op kwam en ons slechts op een meter passeerde. Geweldig!

Na de lunch nog een stukkie park en daarna op naar onze luxe lodge. Maar onderweg namen Nico's haviksogen zomaar ineens ook nog een luipaard waar. Nauwelijks zichtbaar lag het beest in een boom te luieren. Zootje foto's maken in de hoop dat er iets goede tussen zit.

Daarna alsnog richting lodge om even lekker bij te komen met een Kilimanjaro biertje in het zwembad. Life's good!

• 08 Maart 2014 - 17:36

Maaike:

Life is zeker good!! GENIET volop en ik geniet al mee als ik het lees.

• 09 Maart 2014 - 14:50

Gerrit En Wilma:

het is maar weer een prachtig reisboek wat jullie schrijven en duss allemaal beleven. Geweldig voor jullie.

Have fun en take care.

groet gerrit en wilma